Съзнанието – ключът към силата на разума

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

Антония Михайлова

Съществуват два различни аспекта на разума – съзнание и подсъзнание. Двете контролират различни функции на нашето физическо и духовно битие. Сега ще се спрем на съзнанието и на това какви функции изпълнява то и каква е ролята му в нашия живот.

Учените не престават да се удивляват колко мощен е човешкият разум в създаването на събитията, условията и обстоятелствата, при условие че и двете страни на разума се използват съзнателно и целеустремено.

Психолози и метафизици са съгласни с факта, че разумът е велик и неизчерпаем източник на блага. Всеки може да е здрав или болен, богат или беден, успешен или нещастен и сам решава какъв да бъде. Това, на което фокусира разума си, определя изхода.

Какво прави съзнанието?

Нашият разум изпълнява задачи за получаване и проверка на информацията посредством петте сетива, интерпретира информацията и я предава на подсъзнанието за по-нататъшна обработка. Първият канал за обработка се намира в човешкото съзнание. Независимо от количеството постъпваща информация този процес протича всеки ден и това е едва малка част от човешкия разум, която представлява около 10% от номиналната мощност на ума. Останалите 90% от умствената дейност протича в подсъзнанието.

Така се получава, че ако човек използва само съзнанието си, той използва само 10% от истинските възможности на своя разум. Независимо от относително малките възможности в сравнение със самия мозък, съзнанието играе много важна роля – в управлението на данните и определянето на резултатите, които ще се произвеждат.

Всеки път, когато информацията достига до нашето съзнание посредством нашите пет сетива – зрение, слух, обоняние, вкус и осезание, в работа влиза съзнанието. То контролира всички мускули, различава добро и зло, мъдрост и глупост и дори формира система убеждения, основана на анализираната информация. Сред неговите функции са планирането и изпълнението на задачите във всекидневния ни живот. Ние можем да го накараме да работи активно или да плува където му падне. Съзнанието работи в съответствие с нашите целенасочени усилия.

Подобно на стража съзнанието избира и обработва информацията, като я изпраща след това в подсъзнанието, което ще работи в съответствие с постъпващата информация. Съзнанието е като генерал, който диктува стратегията и тактиката, докато подсъзнанието е могъщ войник, водещ останалите деветдесет процента от военните действия.

Точно затова е много важно съзнанието да знае ясно какво иска, защото заповедите, дадени на подсъзнанието, ще бъдат изпълнени с военна точност. Ако съзнанието е пълно със страх и безпокойство, слабост и нерешителност, цялата армия ще се бори и ще печели грешни войни, носейки нещастия и страдания. Затова мислите трябва да се задържат върху желаното и да се предпазват от страх и недостатъци.

Нашият разум е господар на нашето тяло, той насочва и контролира всичките функции на нашия организъм. Той е като излъчващ център във вселената на нашето тяло. Той дава светлина и живот на системите на тялото, подобно на Слънцето, което захранва с живот нашата Земя. Съзнанието ни е господар на този излъчващ център.

Независимо че съзнанието носи отговорност само за 10% от резултата, то играе важна роля в даването на команди на подсъзнанието и каква война ще поведе то и само съзнанието може да определи за какво  водите тази война.

Очаквайте:

Подсъзнанието – силният и послушен приятел

–––––

Вижте още:

Мислите са енергия, мислите са материални

Квантовата реалност безграничният потенциал

Внимавайте какво си пожелавате

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори