Квантовата реалност – безграничният потенциал

Бъди най-интересния човек, когото познаваш

ефект на Зенон
Антония Михайлова

Лауреатите на Нобелова награда в областта на физиката доказаха, че извън всички съмнения физическият свят е единен океан от енергия, който възниква и след милисекунди изчезва, пулсирайки отново и отново. Няма нищо твърдо. Такъв е светът на квантовата физика.

Доказано е, че само мисълта ни позволява да съберем и да задържим на едно място „обектите”, които виждаме в това постоянно променливо поле на енергия. Но защо виждаме човека, а не мигаща топка енергия?

Представете си ролка с филмова лента.

Филмът е сбор от кадри с честота 24 кадъра в секунда. Кадрите са разделени на интервали от време. Но благодарение на скоростта, с която един кадър сменя друг, възниква зрителната заблуда и ние си мислим, че виждаме непрекъснато и движещо се изображение.

Сега си спомнете старите телевизори.

Електронната пушка на старите кутии е просто тръбичка с множество електрони, които се удрят в екрана по определен начин и създават илюзията за форми и движение. Ето какво се явяват всички обекти. Вие имате 5 сетива (зрение, слух, обоняние, осезание и вкус).

Всяко от тези чувства има определен спектър (например кучето чува звуците в друг диапазон в сравнение с вас; змията вижда светлината в друг спектър и т.н.).

Иначе казано, вашият набор от сетива възприема околното море от енергия от определена ограничена гледна точка и изхождайки от това, строи изображения. Това не е пълна и съвсем не е точна картина. Това е само интерпретация.

Всички наши интерпретации са основани изключително на „вътрешната карта” на реалността, формирана у нас, а не на обективната картина. Нашата „карта” е резултат от натрупания жизнен опит.

Нашите мисли са свързани с тази невидима енергия и те определят това, което формира въпросната енергия. Мислите буквално изтръгват от Вселената частица след частица, за да създават физическия живот.

Огледайте се наоколо.

Всичко, което виждате в нашия физически свят, е започнало като идея – идея, която е расла според това как е била споделяна и изразявана, докато не е пораснала достатъчно, за да стане физически обект след няколко етапа.

Вие буквално ставате това, за което най-много мислите. Вашият живот става това, в което най-много вярвате. Светът е буквално смисълът на думата „огледало”, което ви позволява да изпитате във физически план това, което смятате за истина за себе си… докато не промените гледната си точка.

Квантовата физика ни демонстрира, че околният свят не е нещо постоянно и неизменно, както може да изглежда. Напротив – това е нещо непрекъснато променящо се, построено върху нашите индивидуални и колективни мисли.

Това, което смятаме за истина, всъщност е илюзия, почти цирков трик. За щастие вече сме започнали да разкриваме тази илюзия и най-главното – търсим възможности да я променим.

От какво се състои вашето тяло?

Човешкото тяло се състои от девет системи – кръвообращение, храносмилане, ендокринна система, мускулна, нервна, репродуктивна, дихателна, скелетна система и пикочни пътища.

А от какво се състоят те?

От тъкани и органи.

От какво се състоят тъканите и органите?

От клетки.

От какво се състоят клетките?

От молекули.

От какво се състоят молекулите?

От атоми.

От какво се състоят атомите?

От субатомни частици.

От какво се състоят субатомните частици?

От енергия!

Вие и аз сме чиста енергия-светлина в най-прекрасното й и разумно въплъщение. Енергията постоянно се променя под повърхността, но под контрола над могъщия ви интелект. Вие сте едно по-звездно и могъщо Човешко Същество.

Ако можехте да видите себе си под мощния електронен микроскоп и да проведете други експерименти над себе си, бихте се убедили, че се състоите от постоянно променяща се енергия във вид на електрони, неутрони, фотони и т.н.

Също и всичко, което ви заобикаля. Квантовата физика ни казва, че именно актът на наблюдение на обекта го кара да бъде там и такъв, където и какъвто го виждаме.

Обектът не съществува независимо от своя наблюдател. Така че вашите наблюдения, вашето внимание към нещо и вашето намерение буквално създават дадения обект.

Това е доказано от науката.

Вашият свят се състои от дух, разум и тяло. Всеки от тези три елемента – дух, разум и тяло – изпълнява функция, която е уникална за него и не е достъпна за останалите. Това, което виждат очите ви, и което усеща тялото ви, това е физическият свят, който ще наречем Тяло. Тялото е ефектът, създаден от причината.

Дадената причина е Мисълта.

Тялото не може да създава. То може само да усеща и да бъде осезаемо – в това е уникалната му функция.

Мисълта не може да усеща – тя може само да измисля, да създава и обяснява. Необходим й е свят на относителностите (физически свят, Тяло), за да усети самата себе си.

Духът е Всичко Съществуващо, което дава живот на Мисълта и Тялото.

Тялото няма власт да създава, макар и да създава такава илюзия. Тази илюзия е причина за множество разочарования. Тялото е просто резултат и не му е подвластно да стане причина или да създаде нещо.

Ключова в цялата тази информация е възможността да се научите да виждате Вселената различно, за да дадете въплъщение на всичко, което се явява истинско ваше желание.

Източник: Waking Times

Грешка, групата не съществува! Проверете синтаксиса! (ID: 5)
Категории на статиите:
Загадки

Коментари

 • За да приеме науката едно събитие за истински тя ползва правилото – парадигма, че то трябва да се възпроизведе на още две дръги места от други личности. Мислещия човек веднага ше разбере, че тоа е невъзможно. Невъзможно е възпроизвежднето на едно и също събитие в друга среда, какватосъществува на другите места. Невъзможно е постигането на заобикалящата среда на различни места от различни личности. Невъзможно е постигането дори в лабораторни условия от различни оператори. Самата наука доказва влиянието на операторите върху събитието и измерителната апаратура. Освен това не има абсолзтна повтаряемост и на апаратурата. Всяка апаратура се произвежда в различно време и от други материали, толкова различни колкото и еднакви да изглеждат. Това навежда на мисълта, че във всемирната безпределност, както и взримата материя, нищо не е повторимо. Тогава в какво науката се опитва дани убеди?
  С уважение към мислещите – мислете като човеци, не като нашественници на планетата?
  ИлмороПавел. 16.11.2016.

  Павел 16 ноември 2016 23:15 Отговор
 • Спекулативно тълкуване на КМ.
  Съзнанието „работи“ с абстрактни, нереални образи. Даже и непълни. Достатъчни са „чертички“ от цяло и … мозъкът си доизкусурява уж „реален“ образ. Мно-о-о-го грещи, разбира се и …това е известно!

  psi 14 ноември 2015 18:00 Отговор
  • Много скоростно е стигнато до енергията от която се състои тялото. А какво е пропуснатото? Какво е това което науката не знае, което човек не знае? До кога науката и учените ще се назовават първи в живота на планетата? Знае ли някой кой е ПЪРВИЯ в безпределността на ВСЕМИРА, че иска да е по голям от него? Добре е да се има в тази страница не само кой какво знае и какво е постигнал, а да се създаде форум на тези които не знаят какво не знаят. Записвам се и аз в него. До тогава съм готов за разговор в моята е-поща ilmoro@abv.bg ! С уважение към всички знаещи и незнаещи! Ваш Илморо_Павел.

   Павел Николов 24 ноември 2015 11:40 Отговор
  • Мисълта и мисле-формите съществуват само в човешко-мозъчната дейност. В безпределността на всемира общуването се извършва само на образно ниво. Освен това разпространяването на образните форми за общуване са само до определен приемник. И да се разпространяват в безпределността те не се ползват от други приемници, поради различието в скоростите на образните форми. Разпространяването на образните форми е безлично. Освен това е и най икономично. Кой е този учен който ще потвърди способа за общуване в безпределността с мислеформи, след като на планетата съществуват 2000 различни езика, повече от 6000 наречия и повече от 7 000 000 000 различни мозъка с различни способи за ползване на езиците. Ползването на т.н. мисле-форми се постига само от човешкия мозък в рамките на планетата с ползване на радиовълни. В безпределността разпространението на образните форми се постига със скорости по-големи от тези на светлината до безпределни. Неизвестното на учените е, че паметните полета са два вида но постигнати от един вид същност. Същността е т.н. двоично-паметна монада, която твори паметно поле с еднаква скорост на движение. Другата същност са т.н. егрегори в които се помни еда информация и количеството на повторението и. Такива са всичките азбуки на планетата. Всеки егрегор е една буква или една мисъл, превърната от мозъка в образна форма. Освен това някой егрегори могат да се енергизират и материализират. Така религиите постигат разни чудеса. Това представлява и рейки способа за целене но само когато вида на символите и тяхното произношение е на езика на който са творени. На други езици не действат. Освен това т.н. съзнание и неговите варианти не съществува. Колко памет би била потребна за да се запомни всичко постигнато от човек и от всички човеци на планетата. А за всемирната безпределност. Ако си бог, как ще се справиш със всички езикови средства съществуващи в безпределността?
   Подробностите са много. За някой постигнати от мен мога да дам допълнителни отговори но не всички са за публикувани. С уважение: Ваш Илморо_Павел.

   Павел Николов 25 ноември 2015 11:14 Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


*

Мегавселена

С използването на този сайт вие се съгласявате със събирането на cookies. повече информация

Сайтът използва coocies, за да ви даде възможно най-доброто сърфиране. С влизането в него вие се съгласявате с използването им.

Затвори